Suksess i livet og på jobben

Hva er suksess og hvordan oppnår man det? Suksess kan bety så mangt. Det kan for være å slanke seg 10 kilo, tjene sin første million, eller få et OL-gull.

suksess

Suksess er ikke forbeholdt noen få utvalgte. Alle kan bli vellykket dersom de er villig til å yte det som er nødvendig og følge noen grunnleggende prinsipper.

20. juli 2024 av Nyttig.net / Livet og sånt

Suksess kan være små seire i hverdagen, eller de største prestasjoner i livet.

Slik oppnår du suksess

ToolsToLife har en god video som forklarer hva som gir suksess. De starter med å fortelle at suksess er noe individuellt. Suksess kan være økonomisk, eller noe som har å gjøre med karriere, relasjoner, helse, fysikk, emosjoner, et stort hus, en fancy bil, eller en ferie. De spør så et viktig spørsmål:

Hva kreves det for å bli vellykket? Er det en magisk løsning, et "tryllekunstner-triks" for å oppnå alle dine drømmer? Er det en hemmelighet gjemt i en bok, film eller en lydbok som vil løse alle dine problemer? En snarvei som vil ta deg til målet raskere?

Sannheten er at suksess ikke er en hemmelighet. Det er ikke forbeholdt noen få utvalgte. I videoen under får du lære om en skrittvis fremgangsmåte for å oppnå suksess:

  1. Lær et suksess system. Med en gang du lærer deg et system kan du bruke det om igjen og om igjen på ethvert område i livet ditt.
  2. Gjør det enkelt. Velg ett mål, og forsikre deg om at det er noe du virkelig ønsker å oppnå.
  3. Reduser målet til noe du tror du kan oppnå i løpet av 30 dager. Det gir oss noe å tro på, eller som de sier i filmen: "believe then achieve".
  4. 20 regelen: Skriv målet ned i 20 konkrete handlinger som du kan gjøre nå for å oppnå målet.
  5. Post it lapper med de 20 handlingene klistres opp på et synlig sted.
  6. Visualiser: se deg selv sammen med resultatet. Hvis du ikke kan se det, så kan du ikke oppnå det.
  7. Affirmasjoner: Opptre som om du allerede har oppnådd målet ditt. Dette kalles å fortelle sannheten på forskudd.
  8. Prestere: velg handling(er) fra de 20 målene du har skrevet ned, og gjør det i dag.
  9. Vær konsistent: ikke tenk "jeg gjør det i morgen", men bestem deg for å være konsistent i 30 dager. Det er tross alt bare 30 dager. Gjør det NÅ.
  10. Repeter alle disse trinnene hver 30.ende dag og ekspander til hvert mål som du ønsker å oppnå.

Sitater om suksess

Albert Einstein sa: "Forsøk ikke å bli et vellykket menneske, men et menneske med verdier."

Benjamin Franklin konstanterte at "there are no gains without pains", eller på godt norsk, yte for å kunne nyte.

Frank Lloyd Wright sier han "kjenner prisen av suksess: dedikasjon, hardt arbeid, og hengivenhet til de alle tingene du ønsker skal skje". Franklin D. Roosevelt sier det kanskje enda klarere: "Det er sunn fornuft å finne en metode og prøve den. Hvis det går galt, vær ærlig og innrøm det og prøv en annen. Men viktigst av alt, er å prøve noe."

Henry Ford sa det enkelt: "Hvis du tror du kan, så kan du. Og hvis du tror du ikke kan, så har du rett".

G. K. Chesterton gir oss en tankevekker når han uttalte at "jeg skylder min suksess på å ha lyttet ærbødigst på de aller beste rådene, for så å ha gjort det eksakt motsatte".

Michael Jordan forklarer sin suksess slik: "Jeg har bommet på mer enn 9,000 skudd i min karriere. Jeg har tapt nesten 300 kamper. 26 ganger har jeg blitt satt til å utføre det avgjørende skuddet og bommet. Jeg har gjort feil om igjen og om igjen i livet mitt og det er grunnen til min suksess". Robert F. Kennedy kunne ikke vært mer enig: "Bare de som tør å gjøre enorme feil kan oppnå enorm suksess". Winston Churchill tenkte også i samme retning når han uttalte at "suksess består i å gå fra fiasko til fiasko uten å miste entusiasmen".

Penger er ikke suksess

Det finnes mange veier til lykke, men det er som regel noen fellesnevnere. Suksess er noe alle må definere selv, men hvis man skal lykkes i livet finnes det allerede noen gode råd som det kan være verdt å lytte til.

Penger er ikke et mål på suksess, men det å ikke ha tilstrekkelig med penger blir ofte sett på som et nederlag.

Noen er heldige og tjener allerede nok i sin vanlige jobb, men dersom du synes du tjener for lite, finnes det mange måter å øke inntekten på. De fleste skulle nok ønske de kunne tjene mer, i alle fall dersom det var en enklere måte å gjøre det på. Her er noen tips til hvordan du kan tjene mer penger enn hva du allerede gjør i dag.