10 måter å tjene penger på internett

Vi har listet opp 10 spennende muligheter til deg som vil tjene penger på internett!

penger tjene internett nett
25. juli 2024 av Nyttig.net / Penger og økonomi

1. Investering og trading i aksjer, råvarer, valuta

Som investor eller trader er det mulig å bli rik. Risikoen kan være stor, men det er mulig å tilpasse risikoen etter ønske.

  • Slik begynner du: Den beste måten å lære trading og aksjehandel på er å øve seg. Som kjent er det nettopp øvelse som gjør mester! Det fantastiske her er at det ikke koster noe å øve seg (og det ville vært dumt å kaste bort sparepengene på ville tradingspekulasjon før du begynner å lære). Så start med å lære, men gjør det i det virkelige markedet. Det er mulig om du benytter en seriøs nettmegler som tilbyr proffe handelsapplikasjoner til mobil, nettbrett og laptop. Ikke mange nettmeglere tilbyr dette uten innskudd, men vi kan anbefale denne: start med en gratis demo her, og øv deg så mye du vil helt til du begynner å tjene penger på demokontoen din. Når du har fått leke deg nok med de fiktive pengene du har fått gratis, kan du, om det har gått bra, vurdere å prøve å gjøre akkurat det samme med virkelige penger. Det er, etter vår mening, den raskeste og enkleste måten å lære seg trading på. Det er mulig å lykkes som trader, og som du kanskje vil oppdage, så er det slett ikke tidligere erfaringer eller utdanning som må være avgjørende for din suksess.
  • Nettmeglere finnes det mange av, men noen er bedre enn andre (se hvilken som er favoritten blant norske tradere og spekulanter). Det viktigste ved valg av nettmegler er å finne en som er seriøs og ærlig ovenfor sine handelskunder. Styr unna uregulerte nettmeglere, men vær også åpen for at de aller beste nettmglerene kan ha reguleringsmyndighet utenfor Norge (de beste har gjerne det, forskjellen er at disse har millioner av kunder og større ressurser til å utvikle gode handelsapplikasjoner).
  • Daytrading (prøv gratis demo av daytrading her) går ut på å tjene penger på hyppige kjøp og salg av aksjer, valuta, råvarer, derivater og annet. Nesten alle som driver med daytrading, handler direkte via internett. Vil du bli millionær hjemmefra er dette en mulighet, dersom du har litt penger du tør å risikere. Folk har blitt griserik nettopp på trading, men det er selvsagt ikke uten risiko.
  • Sosial trading: eToro er en klassiker for den som ønsker å drive med sosial trading. Man gjør ingen feil i å velge denne, enten som trading-app på mobil/nettbrett, eller om du vil en enda mer proff løsning på laptoppen. Fin nettmegler vi liker veldig godt! Det finnes såklart mange nettmeglere å velge blant, men her har du alt du trenger og er man skeptisk eller ønsker å prøve før ditt første innskudd, har de en har gratis demo hvor du ikke må sette inn penger først. Trygg og regulert finanstjenester, har alltid vært problemfri og alltid levert. Populær blant norske tradere og investorer, og ikke uten grunn. Fullverdig handelskonto kan du åpne og da begynne som trader på kort tid.

2. Dropshipping

Dropshipping er genialt, og ganske så enkelt - i prinsippet. I stedet for å starte en egen nettbutikk med eget varelager, kan du selge varer rett fra grosisst. Du trenger ikke engang å ha din egen nettbutikk! Du kan selge i rubrikkannonser i aviser, eller kanskje enda enklere: på nettauksjon.

Og husk: det du selger kjøper du ikke inn før du har fått pengene fra kunde, så du risikerer aldri å sitte på et stort varelager som du aldri får solgt! Genialt, og fullstendig lovlig. Du sitter der som et mellomledd, og håver inn på at alle andre gjør den tyngste jobben.

Anbefalt dropshipping tjeneste: Salehoo gir deg en suveren mulighet til å lykkes med dropshipping, enten du bor i Norge eller et annet sted i verden. Du betaler litt for et medlemskap her, men forhåpentlig tjener du dette fort inn igjen, og det skal ikke all verden til før du har en ny og fantastisk inntekt hver måned.

3. Starte nettbutikk

Hvis du drømmer om å tjene penger på nettbutikk, er du ikke alene. Dette er kanskje den første ideen mange nordmenn får når de tenker på å starte egen bedrift. Det finnes mange norske nettbutikker, men den gode nyheten er at mange av de også går med overskudd. Vi har sjekket omsetningen til svært mange nettbutikker i Norge, store og små, og tallene er imponerende!

Netthandel er stort, og hvis du er av gründer-typen kan du lett tjene litt på en nettbutikk. Risikoen er lavere enn ved å starte en fysisk butikk, men kravet til kompetanse er også på et helt annet nivå. For å lykkes må du ha teft for denne type forretning.

Anbefalt tjeneste: Starte nettbutikk er et nettsted som omfatter alt det man må tenke på når en skal starte nettbutikk. Her får du en gjennomgang av det viktigste, med nyttige pekere som hjelper deg på veien.

4. Blogging og influencere

Bloggere og influencere blir noen gannger sett ned på, kanskje litt på grunn av sjalusi over de store inntektene blant enkelte bloggere, eller kanskje fordi ikke alle er spesielt gode forbilder! Uansett, det er ingen grunn til å ikke la være å blogge på grunn av dette. Du kan være deg selv, beholde dine verdier, og gjøre gode ting, og samtidig tjene penger på noe du elsker å holde på med. Influencere har av og til et dårlig rykte, og noen ganger er det fortjent, men det er fullt mulig å bidra positivt til samfunnet og samtidig tjene penger som influencer.

Enkelte tjener ingenting eller lite på blogging, mens andre tjener hundretusener eller millioner i året. Selv norske tenåringer har stått frem i media og fortalt om inntekter på godt over hundre tusen i måneden. Det er et stort inntektspotensial her. Unngå for all del vanlige begynnerfeil som å starte å blogge fra en gratis blogg-tjeneste; og ikke skriv om katten din, men finn et tema som interesserer et stort nok publikum.

Tjene penger på blogging: Det er verken vanskelig eller dyrt å sette opp en blogg, og med et billig webhotell kan du enkelt begynne med blogging. Du behøver ingen spesielle datakunnskaper for å begynne, og trenger bare leie servere (hosting) og kjøpe et domenenavn til bloggen. En blogg kan opprettes på minutter, og alt du må gjøre er å fylle på med tekst og bilder som er spennende nok til at andre folk ønsker å lese bloggen. Hvis du har tenkt å satse på blogging og ønsker å skape inntekter med denne, må du først registrere et domene.

Hvordan begynne som blogger eller influencer? Pengene er ikke det første du tenker på! Start med å lage en blogg om et tema du er interessert i. Bruker du Instagram, TikTok, Twitter eller en av de andre sosiale mediene, start med å være deg selv og fokuser på det du er opptatt av. Ikke vanskelig! Skal du lage blogg, trenger du bare webhotell og domene, alt får du gjennom én tilbyder og du trenger ikke noen kunnskaper selv, alt er bare klikk-og-klikk så er bloggen ferdig. Enda enklere er det å bare bruke de sosiale mediene, men de største bloggerne og influencerne har sin egen blogg i tillegg.

Hvordan få følgere / lesere / besøkende? Trafikken (de som besøker din profil i sosiale medier eller dine lesere på bloggen) kommer ikka av seg selv. Her finnes det mange nyttige verktøy du kan bruke, og mange smarte triks som du sikkert vil lære deg underveis. I begynnelsen handler det som sagt om å være seg selv, skrive om noe du er opptatt av og som du synes er spennende. Sannsynligvis er du ikke den eneste som deler dine interesse. Velg det du mener er veldig, veldig spennende! Det virker nesten hver gang. Nyttige verktøy for å få trafikk til bloggen finnes det mange av, vi bruker flere, spesielt denne er fin til å få mye trafikk til bloggen raskt.

5. Selge bildene dine

Du blir kanskje ikke rik av å selge bilder på nett, men det kan bli en flott inntektskilde. Vi har sett eksempler på noen som tjener svært gode penger som fotograf, der internettsalg er eneste inntektskilde, så det er mulig, og i det minste som en ekstra inntektskilde er dette noe som flere definitivt burde vurdere.

Det du gjør er å ta noen bilder, laste de inn i forskjellige sider eller tjenester på nett der bildes selges mot vederlag. Bildene dine blir så publisert på internett, det finnes en rekke tjenester hvor du kan få betalt hver gang noen kjøper et av dine bilder (det som selges er en lisens/rettighet til at andre bruker dine bilder i aviser, reklame, på blogger osv). Det kjøpes bildelisenser for flere millioner hver dag, og du kan få en liten bit av kaka.

Hvordan tjene penger på bildesalg: Det er ikke direkte vanskelig, men denne siden viser hvordan du skal gå frem for å tjene penger på salg av bilder på nett. Siden gir detaljert informasjon om mulighetene, og forslag til en konkret fremgangsmåte om hvordan du kommer igang med å tjene penger på nettsalg av bilder.

Du trenger ikke være en ekspert i fotografi, men det er selvfølgelig heller ingen ulempe at du behersker å ta gode bilder. Etterbehandling og redigering av bildene før de legges ut i bildedatabaser på nett kan medføre at flere blir interessert i å se på dine bilder, og dermed kanskje også flere salg.

Er du flink til å tegne, male eller lage grafikk? En annen relatert mulighet er å tjene penger på tegninger, malerier og illustrasjoner. Hvis du er flink til å tegne, male eller lage grafikk på dataen, kan du faktisk tjene penger på dette også. Det finnes nettsider som kan gi mer informasjon om dette, se for eksempel denne nettsiden som omhandler hvordan man tjener penger på å tegne (eller male / lage grafikk).

6. Pengespill på nett

Pengespill er det desidert dårligste tipset på denne siden, la det være sagt!

Det er innlysende og kanskje ikke nødvendig å nevne det, men pengespill innebærer høy risiko for tap. Svært få kan basere inntektsgrunnlaget på nettspill. Unntaket er dyktige nettpoker-spiller og kanskje noen få blackjack-spillere. Likevel er pengespill på nett en mulighet til å vinne noen slanter (eller en mulighet til å kaste bort noen slanter, alt etter hvordan det går).

Skulle du likevel vurdere pengespill som en mulighet til å øke din formue, så sørg for å gjøre det riktig. Det er mulig å ha pengespill som en hobby, uten at det er ødeleggende for livskvaliteten. Vær hundre prosent ærlig med deg selv, de fleste kan miste kontrollen dersom det er store pengesummer involvert, men noen klarer å tenke rasjonelt. For en svært liten andel av befolkningen, er pengespill en potensiell inntektsmulighet: Dette gjelder personer med ekstraordinær høy intelligens, ekstremt gode evner til selvbeherskelse, samt evne til å se ekstraordinære muligheter i pengespill-verdenen. Sjelden finnes alle disse egenskapene hos én person.

En advarsel: Pengespill er nesten aldri en vei til rikdom. De fleste taper penger, og noen blir også spilleavhengige. Det finnes likevel unntak, og dette er de svært få, ekstremt heldige, og for disse kan det være en svært rask måte å bli veldig, veldig rik. Vårt tips her er å forstå at du sannsynligvis aldri kommer til å bli rik på pengespill. De aller fleste som bruker penger på pengespill, ville hatt mye mer igjen for pengene på noe annet. De fleste taper, og mange taper mer enn bare penger: Familie, venner, karriere og hele livet, det er innsatsen for enkelte.

Pengespill er selvsagt ikke bare elendigheten for alle spillere. Går det riktig bra kan du sitte igjen med flere hundre tusen kroner (eller mer) etter bare en times innsats. Dette er eventyrhistoriene vi ofte hører om, og som drar flere mennesker inn i en verden av nettcasino, nettpoker, tipping på sport og annen gambling på nett. Selv om det som regel er huset som vinner, kan du vinne veldig mye penger på nettcasino eller andre nettbaserte pengespill dersom du er heldig nok.

  • Vinne penger uten risiko: Det finnes muligheter der man kan vinne penger uten risiko ved å motta gratis spill, men dette på bekostning av å gi fra seg personalia og annet man kanskje ikke er tjent med å dele med utenlandske spilloperatører. Vær oppmerksom på at spillbransjen er ytterst kreative når det kommer til markedsføring. Operatører benytter mange utspekulerte metoder og virkemidler for å få spillere til å foreta større innskudd, og de kan ha betingelser som medfører at det blir vanskeligere å realisere gevinster vunnet med gratis penger.
  • Satse penger på nettpoker. Et fåtall nordmenn tjener fett på å spille nettpoker. Poker er et spill der tilfeldigheter er av betydning, men profesjonelle pokerspillere hevder som regel at poker er et ferdighetsspill. Det skal også sies at de aller fleste taper penger på å spille poker, så selv om du er en forholdsvis god pokerspiller bør du kanskje ikke ha alt for høye forhåpninger. De beste pokersidene er godt tilrettelagt for norske spillere med hensyn til pengeoverføringer (hurtig uttak av penger).
  • Spill lotto på nett. Lotto er kanskje ikke en måte å tjene penger på, men du kan jo ha flaks og vinne penger. Fordelen med å spille lotto på internett er muligheten til å delta i mange spennende lotterier over hele verden. Og da snakker vi om respekterte lotterier som Powerball, EuroMillions og store nasjonale- og multinasjonale statslotterier. Nesten hver uke finnes muligheter til å vinne gevinster verdt titalls- eller hundre millioner kroner. En gang i blant ser man også milliardbeløp i premiepotten (kun på de største lotteriene). Vinner du en jackpot her trenger du ikke tenke på hvordan du skal tjene penger for resten av ditt liv. Gevinster fra utenlandske lotterier vil kunne være skattepliktige, og derfor er det like så greit å spille på lotterier via Norsk Tipping, altså Lotto, Viking Lotto og Eurojackpot.

Det kan kanskje være gøy med pengespill på nett, men de aller fleste taper og hvis målet er å bli økonomisk uavhengig eller bare bli litt mer velstående, finnes det bedre alternativer.

7. Tjene penger i sosiale medier som influenser

Det er ikke noe nytt at man kan tjene mye penger i de sosiale medier.

Faktisk finnes det mange i Norge som tjener gode penger på TikTok, Facebook, X, YouTube, Instagram og de andre store SoMe-appene.

Hvordan gjør de det? Hvis du finner ut hvordan du får mange følgere i sosiale medier, er det snakk om millionverdier i mange tilfeller. Du trenger ikke nødvendigvis mange følgere heller, noen ganger dreier det seg om å få de riktige følgerne.

Det store belønninger som venter den som behersker sosiale medier.

  • Noen tjener penger på YouTube ved å legge ut selvproduserte videoer. De høyst lønnede i Skandinavia tjener mange millioner kroner i året på å legge ut videoer på YouTube. Det er selvsagt veldig få som tjener så mye penger, men noen klarer altså å livnære seg på inntekter fra YouTube.
  • Det er mulig å tjene penger på alt innen sosiale medier. Fra TikTok til Facebook, X eller YouTube (you name it...). Det er penger å tjene der det finnes brukere og øyne. Trikset er å få alle disse øynene til å bli oppmerksom på akkurat din konto. Får du til det, og du får mange følgere eller visninger, så har du en god butikk hvor du kan tjene ekstremt mye penger (vi sier ikke det nødvendigvis er enkelt, men det er mulig!). Vil du ha fremgangsmåten, se denne: Hvordan tjene penger på TikTok, Facebook, X, SnapChat og andre sosiale medier.

8. Sosial trading

Sosial trading er en ganske spennende mulighet, og definitivt undervurdert, til og med aktive tradere vet lite om hva dette faktisk innebærer.

En spesiell mulighet forbeholdt de som allerede har penger, er å handle verdipapirer via såkalte sosiale investeringsnettverk.

Du må ikke være rik, og du kan i utgangspunktet starte med så lite som du selv ønsker. Faktisk kan du begynne helt gratis med en demo, og øvelsepenger (da tjener du heller ingenting, men du får verdifull erfaring).

Jakten på de gode investeringene slutter aldri, og ved hjelp av sosial trading kan man ta bedre investeringsvalg ved å følge andre investorer på internett.

Konseptet sosial trading handler om å følge investorer som oppnår den beste avkastningen, og trade det samme som disse. Som i andre sosiale medier vil man også få muligheten til å bli kjent med andre likesinnede, og få tips og lære. Les mer om sosial trading her.

9. Tjene penger på egen nettside eller apps

Alle vet at det er store penger i apputvikling, men det finnes mange muligheter utover det å bare utvikle apps til mobil, nettbrett og datamskiner.

Apps gir muligheter for den som ønsker å tjene penger på å lage egne apps, for den som ønsker å vise hva man kan og dermed få en godt betalt jobb innen apputvikling, men faktisk: Det finnes inntektsmuligheter også for den som ikke kan noe som helst om programmering og app-utvikling! Du kan for eksempel tjene penger på å skrive anmeldelser av apps og teste apps (bli en såkalt produkt-tester). Her er er intressant artikkel om det å tjene penger på apps for folk flest.

Lage en nettside / egen hjemmeside

Hva bruker folk internett til? Det er i hovedsak fire ting: Til å finne informasjon (nyheter, Wikipedia, mm.), til underholdning (YouTube), til å kjøpe ting (netthandel), samt andre praktiske formål (betale regninger, levere selvangivelsen, holde kontakt med venner, knytte nye bekjentskaper etc). Hva kan du bidra med her? Hvilke tjenester eller produkter kan du levere? De to guttene bak YouTube er et eksempel på at det er mulig å tjene seg rik på internett, men du må treffe riktig. Han som utviklet Facebook kunne for eksempel ikke vært mer heldig med timingen.

Slik tjener du penger på nettsider eller apps:

Lage din egen nettside. Det er lett å lage en nettside, alt du trenger får du gjennom din hostingtilbyder (selger tjenester som domener og webhotell). Hvis man ikke har tidligere erfaringer eller aldri har lykkes i å tjene mye penger på nettsiden sin, kan man spare mye tid på å følge en tutorial (guide) som viser deg nøyaktig hvordan du setter opp en innbringende nettside; Vær kritisk til hvilke guider du følger. Her er eksempel på en av de bedre nettkurs om å tjene penger på nettsider, denne siden fungerer utmerket for de som ønsker å tjene penger på nettsider eller blogging.

Google. En fin mulighet er å tjene penger gjennom Google, det vil da være mulig å oppnå skyhøye inntekter hvis man er målrettet, eller alternativt fungerer Google også som en attraktiv mulighet for den som bare ønsker seg noen ekstra inntekter.

Tjene på å lage apps, teste apps, og skrive app-anmeldelser

Tjene penger på apps. I tillegg til å lage nettsider, er det også mye penger i å applikasjoner til datamaskiner, nettbrett og mobil (spesielt til alt innen iPhone og Android).

Alle vet at det er mye penger i apps, hvis man lykkes med å lage en populær app.

Det ikke så mange vet, er at man også kan tjene penger på å teste apps til mobiler for eksempel, og man kan få betalt for å skrive anmeldelser og dele erfaringer om apps. Her er mer informasjon om det å tjene penger på apps.

10. Handle bitcoin og kryptovaluta

Hvis du trodde at tiden for eventyrlige gevinster i krypto er forbi, har du kanskje rett, for det er nemlig ingen som vet akkurat hva som kommer til å skje med krypto i fremtiden. Kanskje kommer bitcoin til å være null verdt i 2030? Eller kommer én bitcoin til å være verdt flere millioner kroner i 2030? Det er det ingen som vet. Noen tror bitcoin kommer til å bli verdiløs, andre tror bitcoin kommer til å bli verdt millioner. Andre igjen, tror at det er andre kryptovaluta kommer til å ta over.

1 bitcoin = 10.000.000 kroner (10 millioner kroner) i 2030?

Det var en gang det hørtes villt ut at 1 bitcoin skulle være verdt 1000 kroner. Så ble den verdt 10.000 kroner, og 100.000 kroner. Så flere hundre tusen kroner. 1 bitcoin til 1 million, eller kanskje 10 millioner norske kroner? Det er ikke umulig, og heller ikke utenkelig i dag....

Spørsmålet blir da: Hva har du gjort for å tilegne deg bitcoin?

Gang på gang ser vi kryptovaluta som er nesten null verdt (for eksempel 0,00001 kroner) og så plutselig øker verdi flere tusen ganger. Dette skjer så godt som aldri i aksjemarkedet, verdistigningen i krypto er helt ekstrem, og derfor er det interessant både for vanlig spekulanter og de største finansforetak i verden. Det ligger ekstremt mye penger i bitcoin-trading og spekulasjon i kryptovaluta.

Det har blitt spådd at bitcoin og andre kryptovaluta kommer til å ta over for andre etablerte valutaer som amerikanske dollar, euro og til og med norske kroner.

Avkastningen har vært fantastisk for de som kjøpte for flere år siden. Hundre kroner i bitcoin kjøpt i 2012 er verdt millioner i dag. Kryptovaluta er fortsatt et ungt marked med enormt potensiale, og flere eksperter spår en fremtidig verdiøkning tilsvarende det vi har sett frem til nå.

Kryptovalutaer er desentraliserte og utenfor myndighetenes kontroll. Derfor har det tidligere vært krevende å handle kryptovaluta, men i dag er dette betydelig forenklet siden man ikke lenger behøver å handle via en "virtuell krypto-konto".

Det er mulig å oppnå avkastning både ved økende og fallende priser på bitcoin og andre digitale valuta dersom man benytter en nettmegler som tilrettelegger for handel med kryptovaluta-derivater.

Handle bitcoin og krypto: Her handler du bitcoin og andre kryptovaluta. Se denne om du ønsker å lære mer om hvordan du kjøper og selger bitcoin som en trader, og hvordan du handler i kryptovaluta og krypto-derivater. Det kan være både vanskelig og risikabelt å handle bitcoins og kryptovaluta direkte, men man kan også handle bitcoin indirekte ved bruk av regulerte nettmeglere. Fremgangsmåten er da betydelig mer oversiktlig, og du vil likevel få med deg eventuell verdistigning. I tillegg kan man handle med gearing slik at man kan oppnå ytterlige gevinster. Handel av derivater av kryptovaluta er et utmerket alternativ for den som ønsker å ta del i verdiutviklingen i kryptovaluta, da unngår man samtidig tvilsomme bitcoin-børser og fordyrende mellomledd.

Tjene egne penger på nett!

Det er mange muligheter for den som ønsker å skape noen egne inntekter selv via internett. Det er ikke umulig, men hvor skal du begynne?

Listen over inntektsmuligheter ovenfor er ikke komplett, men inneholder de vanligste og kanskje beste mulighetene som faktisk fungerer, og som folk allerede tjener penger på via internett i dag.

Start med å prøve noe av dette, dersom du synes det virker interessant. Eller kanskje du finner flere ting her du liker - hvorfor ikke prøve litt av alt, og så finne ut hva som passer best for deg?

Hvis du skal tjene penger på internett må du før eller senere altså prøve deg frem på egenhånd. Det finnes ingen garanti for at du vil lykkes, men som du sikkert har forstått er det mulig å tjene penger over internett. Kanskje kjenner du noen allerede som tjener litt (eller mye!) på internett?

Akkurat nå er det andre mennesker her i landet som tjener penger på alt det som er nevnt på denne siden. Sannsynligvis startet de alle sammen ved å først undersøke og prøve ut mulighetene, uten visshet om de kom til å lykkes eller ikke.

Hvis du også ønsker å tjene en ekstra inntekt (eller kanskje millioner av kroner?) på internett, hvorfor ikke gi deg selv en sjanse? Den eneste måten å finne ut om du klarer å få det til, er ved å prøve selv!