Slik handler du bitcoin og kryptovaluta

Bitcoin og andre kryptovaluta kan kjøpes og selges i uregulerte markeder, men det er tungvindt og innebærer risiko. Et enklere og tryggere alternativ er å handle kryptovaluta-derivater hos regulerte finanstjenester.

Handle kryptovaluta

HANDLE KRYPTOVALUTA ENKLERE OG TRYGGERE: Kryptovaluta handles ofte på uregulerte markedsplasser, men det kan dessverre medføre mange problemer. Mange har derfor funnet veien til handelstjenester i det regulerte finansmarkedet, der man kan handle derivater av kryptovaluta. Kryptovaluta-CFD er spesielt populært, og kan handles blant annet med den populære handelstjenesten eToro (de har dessuten gratis demo for de som ønsker å prøve risikofritt).

19. juni 2024 av Nyttig.net / Penger og økonomi

Handle bitcoin og kryptovaluta enkelt og trygt

De fleste som har prøvd å kjøpe eller selge kryptovaluta, opplever at det kan være både vanskelig og risikabelt. Slik behøver det ikke være.

Hvorfor er kryptohandel så vanskelig og usikkert? Verdier for hundretalls millioner har blitt stjålet i kryptovalutamarkedet. Det er rett og slett mye usikkerhet forbundet med tradisjonell handel med bitcoin og andre kryptovaluta. Tungvidte prosedyrer og uregulerte markeder er standarden. Oppbevaring av kryptovaluta er også en utfordring, digitale lommebøker har blitt borte eller man mister passordet (kryptonøkkelen) og selv de største kryptovaluta-tjenestene har blitt hacket.

Kryptovaluta-derivater er et bedre alternativ

Kryprovalutahandel behøver ikke være vanskelig.

  • Glem de uregulerte markedene!
  • Glem kompliserte prosesser med kjøp og salg.
  • Ikke kast bort dyrebar tid på tungvidte prosesser.
  • Ikke ta unødvendig risiko ved å handle på de uregulerte markedene.

Det finnes et bedre alternativ for den som ønsker å handle kryptovaluta, nemlig derivatmarkedet eller CFD-handel.

Det er ikke nødvendig å handle kryptovaluta direkte.

De fleste ønsker uansett ikke å eie kryptovaluta, men å ta del i prisoppgang. Prisen på bitcoin, ethereum, XRP, tether, litecoin, EOS eller andre kryptovaluta kan dobles mange tusen ganger, og det er nettopp slik fantastisk prisoppgang mange ønsker å ta del i. Gevinstene i kryptomarkedet har overgått nesten alt annet av aksjer og finansielle instrumenter.

Løsningen på problemet er å handle derivater av kryptovaluta. I stedet for å kjøpe og selge kryptovaluta via uregulerte børser, kjøper du for eksempel en CFD (en finansiell kontrakt) der du satser på prisoppgang eller prisnedgang i en kryptovaluta.

Bitcoin og andre kryptovaluta må altså ikke kjøpes eller selges på det uregulerte markedet. Ved å benytte regulerte CFD-tjenester og solide nettmeglere kan du handle krypto-derivater under trygge rammer.

Handel hos regulerte aktører medfører at dine innskudd er beskyttet av lov, og handelstjenesten må følge strenge regler fra finanstilsyn.

Beste steder å handle kryptovaluta og derivater

Det finnes mange nettmeglere å velge blant, men ikke alle tilbyr handel med kryptovalutaderivater. Hos disse tjenestene kan du enkelt handle kryptovalutaderivater i bitcoin og mange andre kryptovaluta:

  • eToro er den desidert beste - dette er en tjeneste hvor du kan drive trading i veldig mye forskjellig, og de tilbyr et stort sosialt tradingnettverk med millioner av brukere. Dette er en regulert finanstjeneste med lisenser fra finanstilsyn i mange land. Dette er en populær side som benyttes av millioner av tradere, og er den desidert største og mest populære i sin kategori. En morom ting med eToro er at det er mulig å kopiere alle andre brukere, og du finner lett ledende tradere som har oppnådd gode resultater, og disse kan kopieres helt automatisk og i sanntid, slik at deres resultater også blir dine. Det er også verdt å nevne at eToro tilbyr muligheten til å tjene ekstra penger dersom du selv blir kopiert. Den som ønsker å handle privat uten å benytte de sosiale handelsfunksjonene kan selvfølgelig gjøre det. Gratis demo av tjenesten er tilgjengelig.
  • Mange andre handelstjenester finnes, men vi har ikke funnet noen som er i nærheten av den nevnt over. Andre kan ha en annen mening, men etter vårt syn er det ingen som kommer i nærheten og vi vil derfor ikke anbefale noen av disse her.

Fordeler med å handle bitcoins og annen kryptovaluta hos en regulert nettmegler

Det kan være noen gode grunner til å kjøpe kryptovaluta og ikke derivater, men det er først og fremst dersom du ønsker å handle varer og tjenester med disse kryptovalutaene.

Hvis målet er å spekulere i prisoppgang eller prisnedgang, velg derivater.

Som vi har vært inne på er det et bedre alternativ å benytte en nettmegler som gjør det mulig å handle bitcoinderivater og andre kryptovalutaderivater. Det gir deg tryggere rammer og dine innskudd er beskyttet, gitt at du handler hos en regulert nettmegler.

Velg en tjeneste som gjør det mulig å legge inn stop-loss, dette er et viktig redskap for alle tradere. Med en slik funksjon kan du sikre deg mot større tap. Trailing stop loss er også nyttig, med dette kan du sikre dine gevinster før prisoppgangen snur nedover. De fleste større nettmeglere, inkludert de allerede nevnte tjenestene, har slik funksjonalitet.

Gevinster fra prisoppgang kan blir mindre som følge av kostnader hos enkelte nettmeglere. Noen finanstjenester er svært dyre. Velg derfor en nettmegler som har få kostnader forbundet med kjøp og salg. Less spesielt merke til kostnadene ved spread (kjøp/salg differansen). Noen nettmeglere er svært kostbare å bruke, og egner seg ikke til å gjøre hyppige handler. Dette har vi tatt hensyn til ved omtaler av tjenestene nevnt på denne siden, og har bare nevnt de sidene som har lave handelskostnader.