Slanking: Verdens beste slanketips

Slanking er gjerne mer komplisert enn de vanlige tipsene og teoriene man ofte hører. Her er noen effektive slanketips som gjør at kiloene med fett renner raskere bort.

slanking slanketips

Slanking handler om å spise mindre enn man forbrenner, om å finne balanse i trening og matinntak. Så vanskelig er det ikke: Finn aktiviteter du liker å holde på med, være aktiv og spis god og bra mat. Likevel viser det seg at mange sliter nettopp med å slanke seg. Redningen for mange har vært keto-dietten - som for mange har vist seg å være svært effektiv og gi varig endring.

20. juli 2024 av Nyttig.net / Helse og kropp

Her samler vi de aller beste slanketips på ett sted. Har du egne tips om slanking må du gjerne legge inn en kommentar (se nederst på denne siden).

1. Treningen som gjør deg slank

 1. Vekttrening bygger muskler. Muskler hjelper deg å brenne fett. Husk å spise nok protein, det er kroppens byggestener, og er nødvendig for restutisjon av musklene etter trening. Det beste slankeprogram er derfor ett som brenner fett og bygger eller bevarer muskler samtidig.
 2. Eksplosiv vekttrening gir deg ekstra forbrenning lenge etter at selve treningsøkten er ferdig. Ved å bygge en eksplosiv fysikk øker man kroppens generelle forbrenningsmekanismer og det blir mye lettere å holde fettprosenten nede.
 3. Cardio innebærer alt av utholdenhetstrening, og du skal helst begynne å svette litt. Gå eller jogge en tur, ta noen spensthopp, yoga, pilates.
 4. Vær mer aktiv. Hvis du er aktiv og trener en time hver dag, er du inativ 23 timer i døgnet. Legg inn fysisk aktivitet utemom treningstidene også.

2. Spise ekte mat, ofte

 1. Spis ofte for å holde forbrenningen i gang hele dagen. Spis mest til måltidene før du skal bruke energi, spesielt til frokost, og som påfyll når kroppen trenger næring for å bygge seg opp igjen - slik som etter hard trening.
 2. Spis ekte mat som gir kroppen de næringsstoffer den trenger. Unngå søtsaker i hverdagen. Det finnes mye god og sunn mat som du heller bør spise deg mett på.
 3. Matinntaket må være lavere enn forbrenningen hvis du ønsker å gå ned i vekt. Gå ned i vekt ved å spise mindre enn du forbrenner. Spis mer enn du forbrenner, og du vil du gå opp i vekt.
 4. Sunn mat smaker gjerne best også. Lær deg å lage noen delikate og sunne oppskrifter. Inspirasjon og oppskrifter finnes gratis på nett.

3. Ingredienser for slanking

 1. Tabasco får fart på forbrenningen. Dette er naturlig, effektiv, og en spennende slankemedisin. Så lenge magen din tåler sterke saker er dette et alternativ.
 2. Sterke krydder og mat som er sterkt krydret er bra slankemedisin. Bhut jolokia pepper (naga jolokia) er verdens sterkeste pepper, men vanskelig å få kjøpt i Norge. De sterkeste krydder og grønnsaker kommer frem av scovillegrader tabellen. Naga Jolokia har opptil 1 041 427 scovillegrader (sg), Red Savina Habanero opptil 577 000 sg, Habanero opptil 350 000 sg, og Rocotopepper opptil 200 000 sg. Kajenne og cayennepepper har opptil 50.000 sg. Jalapeño er i denne sammenheng mye svakere, med 2 500–8 000 sg.
 3. Nøtter er proppfulle av fett, men er bra hvis du vil ned i vekt. De har proteiner og hjelper deg med forbrenningen av kroppsfett. Bra valg av nøtter er mandler, valnøtter, cashewnøtter, paranøtter, og flere andre nøtter er også bra, men pass på: velg naturlige nøtter uten salt, vegetabliske oljer o.l.
 4. Grønnsaker er supert, og bør spises året rundt, flere ganger om dagen.
 5. Frukt og bær er noe kroppen liker, og det har så mange nyttige funksjoner, du har lest om hvor bra dette er før, vi tar det bare med for at du skal huske å spise det. Hva med litt frukt, akkurat nå? Du kan fortsette å lese her mens du spiser.
 6. Omega 3 får du i fet fisk som laks og ørret, og i flytende form som tran, og i kapsler med ren omega 3. Det er bra for en rekke kroppsfunksjoner og du holder deg lettere frisk.
 7. Drikk vann for det er den beste drikken som finnes. Billig (gratis) er det også. Brus og saft utgår. Alkohol bør du heller ikke drikke for mye av, det er det mye kalorier i og det føkker opp kroppen.
 8. Spis slankemat med dokumentert effekt, blant annet bringebær (som har stoffer som kjemisk minner om chili), reddik, chili, laks, kokos, kanel, vannmelon, ingefær, fersk hvitløk, grønn te, kaffe og sennep.

4. Motivasjon til å bli slank av

 1. Finn et ideal på hvordan du ønsker å se ut etter at slankingen er fullført. Et bilde, en person, en skisse/tegning kan hjelpe deg å huske hva du har satt deg som mål. Skriv gjerne ned eksakte detaljer på hva du ønsker å oppnå, for eksempel "ned 20 kilo uten å miste muskelmasse og styrke", eller "65 cm midjemål".
 2. Motivasjon bør være lett. Din motivasjon står i forhold til hvor intenst ditt ønske om å forme den kroppen du ønsker å ha. Hvis du bare har litt lyst til å "bli slik", så vil du nok bare gjøre litt innsats, og det er ikke nok. Du blir ekstremt motivert når du har et ekstremt sterkt ønske om å forme drømmekroppen. Å være ekstremt kroppsfiksert er i seg selv ikke bra, selv om det kan gi raske resultater. Det du bør søke er en varig endring i livsstil. Gradvise endringer mot en bedre og sunnere livsstil reduserer sannsynligheten for tilbakefall. Sørg for å ha tilstrekkelig motivasjon til å oppnå fremgang, men pass på så du ikke får et overdrevent fokus på sunnhet og trening. Du skal ikke leve for å slanke deg, men slanke deg for å leve.
 3. Finn matoppskrifter og aktiviteter du liker. Sunn mat kan være god mat. Fysisk aktivitet kan være morsomt. Hvis det å kose seg med usunn mat er viktigere enn å holde trivselsvekten, vil det usunne kostholdet vinne, og din helse blir taperen. En diett som du kan trives med er derfor løsningen. Siden alle har ulike preferanser, vil det aldri være en diett som passer for alle, og derfor er det også håpløst å kaste seg på den siste trenden innen slanking.

5. Livsstil og slanking

 1. Søvn hjelper. Du må sove.
 2. Jojo slanking er uheldig og direkte skadelig for kroppen. Du vil gå ned i fettprosent, og da må du tilpasse deg en livsstil der du beholder trivselsvekten. Mange slankeprogram kan være effektive for å bli kvitt kiloene, men når du først hat fått kroppsfett bort må du finne en livsstil som holder det borte for godt.
 3. Varig livsstilsendring. Hvorfor ikke glemme slankehysteriet og mote-dietter, og i stedet fokusere på en varig livsstilsendring: Finn et kosthold og aktiviteter som appellerer til deg, og velg kun mat og aktiviteter som du virkelig liker. Kiloer som faller raskt av, kommer raskt tilbake. Sats heller på en gradvis livsstilsendring, da er det mer sannsynlig at du kommer til å lykkes med slanking såvel som at du klarer å holde trivselsvekten.
 4. "Fet på innsiden". Selv om man ser normal ut, kan man ha et "fedmeproblem på innsiden av kroppen", med fettavleiringer i blodårene, åreforkalkninger og høyt kolesterol.

6. Slankedietter som virker

Hvert år kommer nye slankekurer og dietter. De fleste slike slankeprogram er bare en variant av noe som har eksistert tidligere.

Slanking består i hovedsak av å:

 • gå ned i vekt.
 • holde vekten.

Det finnes tusenvis av dietter å velge blant, men sannsynligvis vet du allerede mer enn nok til å begynne å spise sunt og å gå ned i vekt. Det er som regel ikke kunnskap som er problemet. Folk i dag vet generelt mye om kosthold og helse. I de fleste tilfeller handler slanking mer om motivasjon.

Ikke bry deg om hvilken diett som er på moten akkurat nå, det er totalt uinteressant. Kommersielle aktører vil mene noe annet, og lover deg at ny forskning og nye metoder skal gi deg akkurat det resultatet du ønsker. Enhver populær slankediett vil utnyttes av de som ønsker å profitere.

De grunnleggende prinsippene for å holde trivselsvekten og opprettholde god helse består i å spise sunn mat, i moderate mengder, og å holde seg aktiv.

 • Gjør det du liker, men velg helsefremmende aktiviteter.
 • Spis det du liker, men begrens deg til sunn mat.

Slanking enkelt fortalt:

 • Spis færre kalorier enn du forbrenner, og du vil gå ned i vekt.
 • Spis like mange kalorier som du forbrenner, og du vil holde vekten.
 • Spis flere kalorier enn du forbrenner, og du vil gå opp i vekt.

Det er ikke bare amerikanere som opplever en epidemi av overvekt, problemet er også omfattende her i landet.

Hvilken diett er best for slanking?

Jo-jo slanking er et begrep knyttet til alle dietter som gir raske resultater, men så går man opp igjen i vekt så snart dietten avsluttes.

Den raskeste måten å gå ned i vekt er å slutte å spise helt, men dette medfører ingenting godt: Du vil gå ned i vekt, men vil legge på deg igen så snart du begynner å spise igjen.

Den beste dietten til slanking er en som diett som du kan følge hele livet. Er du ikke komfortabel med egen kropp eller din vekt, bør du se på kostholdet ditt.

Det finnes mange tips på gode dietter på nett, og enda flere dårlige dietter. En populær og kanskje den beste for den som er opptatt av slanking og å gå ned i vekt er keto-dietten.

Keto-dietten - en superdiett

Keto-dietten er sannsynligvis den mest effektive måten å spise på om du vil raskt ned i vekt, og det på en sunn måte og samtidig som du kan spise god mat.

Keto-dietten er oprinnelig ingen slankediett, men heller en superdiett med en rekke fordeler:

Med keto-dietten vil du oppnå dette:

 • brenne kropssfett hurtig (redusere magefett og tilknyttede livsstilsykdommer, få synlige magemuskler).
 • få stabilt blodsukker (gir varig overskud, bedre konsentrasjon, og høy energi gjennom hele dagen).
 • fysisk og psykisk velvære (du trives bedre med en sunn og frisk kropp).
 • bedre respons og restutisjon ved trening
 • bevaring av muskler, og ved styrketrening raskere økning i styrke og muskelmasse

Det finnes mye feilinformasjon på nettet om keto-dietten. Bruk derfor en troverdig kilde slik at du kan være sikker på at du oppnår alle dokumenterte fordeler som keto-dietten vil gi deg:

Denne siden er en god veileder til keto-dietten, en anerkjent side for alle, og som gjør det enkelt å lykkes med keto og oppnå positive resultater hurtigere.

7. Få drømmekroppen med visualisering

Det er ikke vanskelig å slanke seg hvis man har motivasjon og viljestyrke til å gjennomføre.

Hos noen mennesker er motivasjonen til stede, men andre må også bruke tid på å arbeide med motivasjonen. Visualiser den kroppen du ønsker deg (den kroppen du ønsker deg, din trivselsvekt, ikke den Hollywood eller media idealiserer). Sammenlign dette bildet med den kroppen du har nå. Gjør samme visualiseringsøvelse med din nåværende livstil og den livsstilen du ønsker å leve.

Det vil ta tid å oppnå drømmekroppen, en prosess, men det mentale bildet av drømmekroppen kan skapes øyeblikkelig. Å skape drømmekroppen i ditt bilde (igjen, din drømmekropp, ikke nødvendigvis Hollywood-kroppen) er et omfattende og vedvarende prosjekt, og det kommer ikke alltid til å være lett, men det er mulig.

Det er lettere å slanke seg og å opprettholde en god livsstil når man er bevisst fordelene. Dersom motivasjonen uteblir, kan det hjelpe å tenke igjennom fordelene ved å spise sunt og å holde seg aktiv.

8. "Usunne avbrekk" uten dårlig samvittighet

Glem heller ikke at det er menneskelig å feile. Ikke straff deg selv på grunn av den sjokoladen du spiste eller den treningsøkten du hoppet over. Gjort er gjort, og spist er spist. En sunn livsstil innebærer dessuten ikke å aldri gjøre usunne ting.

Ønsker du å kunne nyte en sjokolade og annet godteri mens du slapper av i sofaen en hel kveld, med god samvittighet? Slanke, sunne og friske mennesker er priviligerte nok til å kunne ta seg slike friheter. De overvektige som fører en usunn livsstil ellers vil aldri kunne oppleve gleden av slike "usunne avbrekk" uten å føle dårlig samvitighet.

9. Bli slank med fet lommebok

Personlig økonomi spiller en langt større rolle enn hva mange er klar over, også i forhold til slanking. Fedme og andre helseproblemer kan påvirkes av tilstanden på din personlige økonomi.

Noen tanker vedrørende sammenhengen mellom økonomi og slanking:

 1. Lommeboken skal ikke på slankekur. Det er enklere å slanke seg med en tykk lommebok. Selv svært fattige mennesker har råd til å spise seg tykke på hurtigmat. Overflod på bankkonto betyr ikke overflod av mat, men heller at du kan velge de aller beste produktene som hjelper deg med å slanke deg og å holde deg slank. Penger er din venn når du skal slanke deg.
 2. Dårlig råd er ødeleggende, også for helsen din og kroppen din. Sørg for å ha nok penger til sunn mat og aktiviteter som opprettholder god helse.
 3. Ubetalte regninger ødelegger motivasjonen. Betal alle regninger i tide, og tilrettelegg for en inntjening som tillater deg å betale for den livsstilen du ønsker å leve.
 4. Unngå ukritisk bruk av kredittkort og unødvendige lån, i tillegg til at du får mer gjeld, vil det på sikt også kunne medføre en rekke helseproblemer.
 5. Gode råd er ikke gratis. Alle er forskjellige, og det er begrenset hva en artikkel eller bok om slanking kan bidra med. Slanking blir enklere dersom man kan få hjelp fra spesialister. Modeller, toppidrettsutøvere, skuespillere og mange andre vellykkede mennesker benytter seg av et slikt støtteapparat. Ikke alt kan kjøpes for penger, men livet blir enklere for den som har råd. En klinisk ernæringsfysiolog kan sette sammen det optimale kostholdet akkurat for deg, en personlig trener kan skreddersy et tilpasset treningsprogram. Her får man hva man betaler for. De beste rådgivere og trenere i bransjen er ikke billig, men det gir resultater.
 6. Spar minst 10% av det du tjener hver måned. Sett beløpet i banken eller velg enda bedre spareformer dersom du har kunnskaper om dette. Sparing i aksjer eller i finansprodukter kan gi deg mye større avkastning enn sparing i bank, men medfører også risiko.
 7. Slutt å kjøpe unødvendige kosttilskudd, og spar penger. Du ikke trenger slankepiller eller kosttilskudd for å gå ned i vekt. Hvis du trodde det, kan du nå begynne å spare tusenvis av kroner ved å slutte å kjøpe disse produktene. Slankepiller kan i verste fall gi alvorlige bivirkninger, og ingen kjenner hvilke konsekvenser langvarig bruk av slankemedisiner kan ha på kroppen.
 8. Tjen nok penger. Sørg for å oppnå en inntekt som gjør det mulig å leve et godt liv. Det beste er kanskje å skaffe seg en godt betalt jobb, men alternativt kan man se på disse tipsene om å tjene mer penger.

10. Alle kan gå ned i vekt og bli varig slank

Dette er bare en kort oppsummering av hvordan man lykkes med slanking, men det dekker alt det grunnleggende som er nødvendig for å gå ned i vekt.

Alle kan gå ned i vekt. Alle kan finne trivselsvekten. Det er mulig!

Hemmeligheten til å gå ned i vekt:

Det mest vesentlige å huske er at hvis man spiser mer enn man forbrenner, så vil dette bli lagret som fett på kroppen.

Matinntak er derfor nøkkelen til å gå ned i vekt. Trening er også viktig, men det hjelper ikke å trene hvis man fortsetter å spise mer enn det man forbrenner.

Finn din trivselsvekt og få bedre helse ved å benytte de slanketips som har blitt omtalt her.

Det finnes mange måter å gå ned i vekt på, men som vi har vært inne på ser det ut til at keto-dietten tilbyr noe helt unikt, og for mange som har "prøvd alt" når det kommer til å gå ned i vekt, har dette vært den beste løsningen, enten man ønsker å gå mye ned i vekt, gå litt ned i vekt, eller dersom man bare er ute etter bedre helse og livskvalitet.